Geschiedenis van de Zeeuwse Knopener

De Zeeuwse Knopener

De Zeeuwse Knopener is het tweede product van vof de Zeeuwse Knop Stop. Dit bedrijfje is ontstaan nadat Chantal van haar student company de toestemming kreeg om door te gaan met de verkoop van het door de groep bedachte product. Alle informatie daarover is te vinden op onze Knop Stop website.

Nu we een jaar bezig zijn met de verkoop van de wijnstoppen konden we eindelijk onze plannen waarmaken. Het ontwikkelen en laten maken van ons eigen product. Diverse ideeën hebben de revue gepasseerd, maar al snel waren we het eens. We wilden graag iets bieden dat zou passen bij de trend van speciaal bieren die op dit moment in opkomst zijn. Een trend waar ook onze Zeeuwse Brouwerijen deel van uit maken. En hoe leuk zou het zijn om dat te combineren.

Op dat punt is het proces begonnen van hoe dan de opener eruit moest komen te zien. Welk type en met aandacht voor de Zeeuwse knop niet de functionaliteit uit het oog verliezen. Bovenal willen wij naast mooie, kwaliteit producten ook bruikbare dingen verkopen. Aangezien wij beide geen ontwerpers zijn, zullen we u de tekeningen en schetsjes besparen. Nadat we ons idee met de fabriek hadden afgestemd en het uiteindelijke ontwerp klaar was, begon de discussie over de juiste naam. Deze werd gewonnen door Saskia, de schoonzus van Berry, die op grappige wijze het uiterlijk en de functie van het product samenvatte. En zo is de naam Zeeuwse Knopener ontstaan.

Wat nu restte was zoeken naar een paar authentiek Zeeuwse bieren om weer mooie cadeau combinaties te kunnen maken. Deze vinden we o.a. in Kapelle bij Bad Hair Brewing. Stuk voor stuk lekkere bieren en voor iedere liefhebber een aanrader. Geen straf dus om deze allemaal te proeven tijdens de fotoshoot voor de website. Kijkt u nu snel verder op onze schitterende site en vergeet geen bezoekje te brengen aan onze webwinkel…

Even voorstellen

Nadat ik vorig jaar samen met Berry de doorstart heb gemaakt van het bedrijfje dat als student company begon, was het nu tijd voor een echt eigen product. Het succes van de Zeeuwse Knop Stop maakte het mogelijk om de Zeeuwse Knopener te bedenken en laten maken. Opnieuw een bruikbaar top product met een Zeeuwse twist.

Chantal v/d Ven

Na een leerzaam en succesvol jaar met de Zeeuwse Knop Stop, was er weer ruimte voor iets nieuws. Dus samen met onze wijnleveranciers gezocht naar leuke aanpassingen op ons assortiment wijnen. Maar nog veel leuker was het proces op weg naar de Zeeuwse Knopener. Het bedenken en vormgeven van ons eerste eigen product. En als echte bierliefhebber was het zoeken naar authentiek Zeeuwse brouwerijen en hun heerlijke bieren ook niet vervelend.

Berry Lindenbergh

De geschiedenis van de Zeeuwse knop

"Een authentiek kunstwerk wat de Zeeuwen tot op de dag van vandaag een warm hart toedragen"

Eigenlijk moeten we hier schrijven, de Zeeuwse knoop. Dit vanwege het feit dat al sinds de 18e eeuw deze vorm veelvuldig gebruikt werd als sieraad, gedragen bij de diverse Zeeuwse klederdrachten. Destijds gebruikt om afhankelijk van het formaat en het materiaal de welvaart van de drager uit te stralen.

De echte oorsprong van wat we tegenwoordig de Zeeuwse knop noemen, is al veel ouder. Hierover is in juni 2014 een artikel verschenen op de website van Omroep Zeeland. Daarin komt naar voren dat de oorsprong al van voor de 18e eeuw is en toen nog in heel Nederland gedragen werd. Echter de Zeeuwen hebben dit kunstwerk tot op de dag van vandaag een warm hart toegedragen. Een kunstwerk vanwege de fijne structuren en het herkenbare draadwerk waardoor de parels op hun plaats gehouden lijken te worden.

Lees hier nog meer over de Zeeuwse Knoop...